Maden işçileri Ankara'ya yürüyecek
Somalı ve Ermenekli madenciler, yeniden Ankara’ya yürüyüş kararı aldı. Sosyal medyada madenciler için 'Madenciyle yürüyorum' etiketiyle kampanya başlatıldı.
Ödenmeyen ücretleri ve tazminat hakları için direnen Somalı ve Ermenkli madenciler, 25 Kasım Çarşamba günü yürüyüşlerini devam ettireceklerini açıkladı.
Müfit Can Şaçıntı, Emin Alper gibi isimlerin de destek verdiği etikette işçilerin talepleri aktarıldı.
Oyuncu dostumuz Müfit Can Saçıntı Ermenek'li Madenciyle Ankara'ya yürüyor. Sende yürü!@MufitCanSACINTI#ErmenekliMadencilerAnkaraya pic.twitter.com/DQmirLodEW
— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) November 23, 2020
Yönetmen dostumuz Emin Alper Ermenek'li Madencinin yanında.@eminalpermovies#ErmenekliMadencilerAnkaraya pic.twitter.com/ZovfETvlZg
— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) November 23, 2020
Yapılan açıklama şu şekilde:
“Tüm Türkiye’ye sesleniyoruz, bize sahip çıkmak zorundasınız. 25 Kasım 13.00’da Ankara’ya yürüyeceğiz. Ölecek miyiz? Öleceğiz kardeşim! Özbeyler kendine gelsin, bu topraklar onun değil. Onu bu topraklardan def edeceğiz!”
ARTIK YETER!
— Bağımsız Maden İş (@bagimsizmadenis) November 23, 2020
Ermenek Güneyyurt meydanından direnişimizin 85. Gününden|
SABRIMIZ TAŞTI!
Çarşamba günü saat 13.00'da Ankara'ya yürüyeceğiz.#MadenciyleYürü pic.twitter.com/xxyktaa3vx
Tükenmez Haber